Nowe forum i nowa strona

Ogłoszenia oraz sprawy związane z Forum oraz Portalem GSA

Moderatorzy: piotrK, sagitta

Awatar użytkownika
WiiiZiii
Posty: 458
Rejestracja: 26 lip 2009, o 17:50
Imię: Adam
Lokalizacja: Ruda Śląska

Re: Nowe forum i nowa strona

Post autor: WiiiZiii » 24 wrz 2012, o 19:49

A u mnie:
Błąd ogólny
SQL ERROR [ mysqli ]

Table 'gsa_2.phpbb_chat' doesn't exist [1146]

Wystąpił błąd bazy danych podczas pobierania tej strony. Jeśli problem będzie się powtarzał, skontaktuj się z administratorem.


W ogóle nie mogę strony głównej otworzyć! Muszę googlować tematy, potem przeskakiwać wyżej do rozdziałów forum i w ten sposób omijać stronę główną... Takie szukanie od tyłu! ;)

Sorrki Sebastian za użycie czerwonego!

Kuro
Posty: 248
Rejestracja: 1 gru 2009, o 18:31
Imię: Arek

Re: Nowe forum i nowa strona

Post autor: Kuro » 24 wrz 2012, o 20:16

WiiiZiii - łączyłeś się na pewno z poprawnym adresem? bo się zmienił chyba ;P

Ja mam dziwny problem z przeglądaniem tego tematu - klikając nowe posty -> wyświetl najnowszy post, zamiast przenosić mnie do najnowszego, otwiera mi się pierwszy post tematu. I wychodzi na to, że tylko w tym temacie ;| - haha, jak napisałem swojego posta, to działa poprawnie ;D

Awatar użytkownika
WiiiZiii
Posty: 458
Rejestracja: 26 lip 2009, o 17:50
Imię: Adam
Lokalizacja: Ruda Śląska

Re: Nowe forum i nowa strona

Post autor: WiiiZiii » 24 wrz 2012, o 21:17

Kurcze Kuro no na stary adres, bo taki mam ustawiony w butonie na chromie.
Zresztą po wygooglowaniu też się pokazuje stara strona jako pierwsza z proponowanych, natomiast odnośniki do działów pod nią są już w prawidłowej lokalizacji...
... Yyyy To niech mi ktoś, proszę przypomni link do nowej głównej...
Zresztą jak klikam w tym temacie Strona główna forum to też mam ten komunikat, a niby na chłopski rozum powinno przekierować na nowy adres...

Kuro
Posty: 248
Rejestracja: 1 gru 2009, o 18:31
Imię: Arek

Re: Nowe forum i nowa strona

Post autor: Kuro » 24 wrz 2012, o 21:39

Ja się już tam gubię :P Wiem jedynie, że w moim dawnym buttonie łączyło się z adresem w stylu gsa.org.pl/forum, a teraz wchodząc na www.forum.gsa.org.pl wszystko mi śmiga jak należy ;) choć może źle cię po prostu zrozumiałem XD

żeby było śmieszniej, operuję na chromie, ale żadna z wyżej wspomnianych rzeczy mi się nie przytrafiła XD

Awatar użytkownika
Seboos
Administrator
Posty: 5044
Rejestracja: 31 sty 2007, o 19:33
Imię: Sebastian
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Re: Nowe forum i nowa strona

Post autor: Seboos » 24 wrz 2012, o 23:21

teraz wchodząc na http://www.forum.gsa.org.pl wszystko mi śmiga jak należy
I tak ma być :)

Dla tych co mają jeszcze jakies problemy:

1. przede wszystkim adres http://www.forum.gsa.org.pl
2. Wyczyscic stare cookies w przegladarkach, pliki tymczasowe itp
Ja mam dziwny problem z przeglądaniem tego tematu - klikając nowe posty -> wyświetl najnowszy post, zamiast przenosić mnie do najnowszego, otwiera mi się pierwszy post tematu
To niestety normalne i z czasem powinno być OK

W kazdym razie ja widze jeszcze kilka rzeczy
1. Do poprawy cytowanie selektywne
2. Do poprawy szybka odpowiedz - nie jest taka jak byla poprzednio
3. Caly czas jeszcze SB brakuje
4. Nieprzeczytane posty - w nowej wersji jest to z automatu, ale IMHO stare rozwiazanie bylo nieco lepsze

Niestety obawiam się, że najszybszy możliwy termin poprawek - następny weekend
Zresztą po wygooglowaniu też się pokazuje stara strona jako pierwsza z proponowanych
jesli ci sie pokazuje po wpisaniu gsa strona gsa.org.pl to dobrze - tak ma byc. A klikniecie w odnosnik forum - spowoduje przekierowanie na odpowiedni adres.
Jesli jest nadal http://www.gsa.org.pl/forum to tez ok - ciezko zeby google po 3 dniach od zmiany pozmienialo wszystkie linki

Co do bootow - wydaje mi sie ze problem zniknal, pozostaje systematyczne usuwanie botow ktore zarejestrowaly sie wczesniej a nie zostaly usuniete
W każdej organizacji znajdzie się jedna osoba, która wie, co jest grane. Ta osoba powinna zostać natychmiast zwolniona ;)

Awatar użytkownika
Lendziu
Posty: 2808
Rejestracja: 11 maja 2008, o 00:09
Imię: Marcin
Lokalizacja: Żory

Re: Nowe forum i nowa strona

Post autor: Lendziu » 26 wrz 2012, o 15:31

kto zjadł przycisk "oznacz wszystkie jako przeczytane"???
Moje 1100l z księżniczkami: http://www.forum.gsa.org.pl/viewtopic.php?f=21&t=8062
.
Obrazek
<<< KLIKNIJ na banner powyżej, by dowiedzieć się więcej >>>

Awatar użytkownika
Seboos
Administrator
Posty: 5044
Rejestracja: 31 sty 2007, o 19:33
Imię: Sebastian
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Re: Nowe forum i nowa strona

Post autor: Seboos » 26 wrz 2012, o 15:45

Posty bez odpowiedzi • Nieprzeczytane posty • Nowe posty • Aktywne tematy
Oznacz wszystkie fora jako przeczytane
W każdej organizacji znajdzie się jedna osoba, która wie, co jest grane. Ta osoba powinna zostać natychmiast zwolniona ;)

Awatar użytkownika
Lendziu
Posty: 2808
Rejestracja: 11 maja 2008, o 00:09
Imię: Marcin
Lokalizacja: Żory

Re: Nowe forum i nowa strona

Post autor: Lendziu » 29 wrz 2012, o 14:31

no i kliknięte.. hehe
Moje 1100l z księżniczkami: http://www.forum.gsa.org.pl/viewtopic.php?f=21&t=8062
.
Obrazek
<<< KLIKNIJ na banner powyżej, by dowiedzieć się więcej >>>

Awatar użytkownika
Lendziu
Posty: 2808
Rejestracja: 11 maja 2008, o 00:09
Imię: Marcin
Lokalizacja: Żory

Re: Nowe forum i nowa strona

Post autor: Lendziu » 30 wrz 2012, o 16:45

dzieje się coś na forum, czy po prostu userzy nie potrafią znaleźć forum pod obecnym adresem.. - w sumie to miałem PW na innym forum, dlaczego nie działa forum GSA..
Może zrobiłbyś Seba przekierunkowanie ze starego adresu..
Moje 1100l z księżniczkami: http://www.forum.gsa.org.pl/viewtopic.php?f=21&t=8062
.
Obrazek
<<< KLIKNIJ na banner powyżej, by dowiedzieć się więcej >>>

Awatar użytkownika
Piotr Bogdanowicz
Posty: 142
Rejestracja: 1 lut 2012, o 10:35
Imię: Piotr
Lokalizacja: Knurów

Re: Nowe forum i nowa strona

Post autor: Piotr Bogdanowicz » 30 wrz 2012, o 20:55

Nowe posty • Aktywne tematy nie działą nadal bo wyświetla mi świeże tematy w nieprzeczytanych wątkach a reszta nie działa
http://www.youtube.com/watch?v=W48cl5Joopc" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ